Mail instellingen

Outlook Express

Het instellen van Outlook Express is eigenlijk niet heel erg moeilijk. Van ons heeft u waarschijnlijk instellingen ontvangen zoals het e-mailadres, gebruikersnaam (is het e-mailadres!), wachtwoord, POP3-server en van uw internet provider een SMTP-server. In Outlook Express klikt u in de taakbalk op Extra, Accounts. Na een druk op de knop Toevoegen, E-mail verschijnt de Wizard om uw e-mail in te stellen.

In deze wizard geeft u eerst uw naam op, gevolgd door uw e-mailadres (geef uw e-mailadres wel correct op, anders zal er niemand in staat zijn om uw e-mail te beantwoorden!). In het volgende scherm geeft u de POP3-server (van sierra240) en SMTP-server op (deze heeft u van uw provider gekregen). De POP3-server is de server voor de inkomende e-mail, de SMTP-server is dat voor de uitgaande e-mail (meestal moet u gebruikmaken van de SMTP-server van uw internetprovider, hier is een overzicht). Als laatste geeft u uw gebruikersnaam (is het e-mailadres) en wachtwoord op, ook deze heeft u van ons ontvangen of zelf ingesteld in uw control panel.

Outlook

Het instellen van Outlook verschilt eigenlijk niet veel van de procedure bij Outlook Express. Van ons heeft u waarschijnlijk instellingen ontvangen zoals het e-mailadres, gebruikersnaam (is het e-mailadres!), wachtwoord, POP3-server en van uw internet provider een SMTP-server. In Outlook klikt u in de taakbalk op Extra, E-mailaccounts. Na een druk op de knop Een nieuwe e-mailaccount toevoegen verschijnt de Wizard om uw e-mail in te stellen.

In deze wizard kiest u eerst het type e-mailserver, meestal is dat POP3 (HTTP voor Hotmail-accounts). In het volgende scherm geeft u uw naam en e-mailadres op (geef uw e-mailadres wel correct op anders zal niemand in staat zijn om uw e-mail te beantwoorden!). U moet tevens de POP3-server (van uw domein) en SMTP-server opgeven (deze heeft u van uw internet provider gekregen, kijk hier voor een overzicht). De POP3-server is de server voor de inkomende e-mail terwijl de SMTP-server gebruikt wordt voor de uitgaande e-mail (u moet hier meestal gebruikmaken van de SMTP-server van uw internetprovider die is NIET dezelfde als de POP3 server van uw domein, kijk hier voor een overzicht). Als laatste geeft u uw gebruikersnaam (is het e-mailadres) en wachtwoord op, ook deze heeft u van ons ontvangen of zelf ingesteld in uw control panel.

MacOS X Mail

Open het programma 'Mail'. Klik in de menubalk op 'Archief' (File) en selecteer de optie 'Voeg account toe...' (Add Account...).
Vul bij het scherm 'Algemene informatie' (General information) de volgende gegevens in:
  • Type account (Account Type): selecteer 'POP'
  • Beschrijving account (Account Description): vul hier iets in waaraan u de extra popbox later kunt herkennen.
  • 'Volledige naam' (Full Name): Uw naam
  • E-mailadres: popbox@uw-domein.nl
Klik op 'Ga door' (Continue).

Vul bij het scherm 'Server inkomende post' (Incoming Mail Server) de volgende gegevens in:
  • 'Server inkomende post' (Incoming Mail Server): pop3.uw-domein.nl of pop3.sierra240.nl
  • 'Gebruikersnaam' (User Name): de naam van uw popbox (dit is het e-mailadres)
  • 'Wachtwoord' (Password): het wachtwoord van uw popbox
Klik op 'Ga door' (Continue). Er wordt nu geprobeerd een verbinding met 'pop3.uw-domein.nl' tot stand te brengen. Als u de juiste loginnaam en het bijbehorende wachtwoord heeft ingevuld, verschijnt het volgende scherm.

Zorg ervoor dat bij het scherm 'Beveiliging inkomende post' (Incoming Mail Security) de optie 'Gebruik SSL' (Use Secure Socket Layer) niet staat aangevinkt.

Klik op 'Ga door' (Continue).

Vul bij het scherm 'Server uitgaande post' (Outgoing Mail Server) de volgende gegevens in:
  • 'Server uitgaande post' (Outgoing Mail Server): de SMTP server van uw internet provider, bijv. smtp.xs4all.nl of mail.planet.nl, kijk hier voor een overzicht
Zorg ervoor dat de optie 'Gebruik identiteitscontrole' (Use Authentication) niet staat aangevinkt.

Klik op 'Ga door' (Continue).

Klik bij het scherm 'Accountoverzicht' op 'Ga door' (Continue).

Het scherm 'Voltooiing' (Conclusion) verschijnt.

Als u nog een ander e-mailaccount wilt configureren (omdat u bijvoorbeeld nog meer popboxen heeft aangemaakt), klikt u op 'Maak nog een account aan' (Create Another Account).

Als u geen nieuwe accounts wilt configureren, klikt u op 'Gereed' (Done).

U bent terug bij het scherm 'Accounts'. Klik op het tabblad 'Geavanceerd' (Advanced).

Zorg er voor dat de optie 'Schakel deze account in' (Enable this account) is aangevinkt.

Zorg er voor dat de optie 'Controleer account bij automatisch ophalen van nieuwe post' (Include when automatically checking for new mail) is aangevinkt.

Zorg er voor dat de optie 'Verwijder bericht van server na ophalen' (Remove copy from server after retrieving a message) is aangevinkt.

Sluit hierna het scherm 'Accounts'.

SMTP Servers

Het verzenden van email gaat altijd via de SMTP-server van uw access (ADSL/Inbel) provider. Dit is dus NIET pop3.ruig.com, mail.ruig.com of smtp.ruig.com. Als u geen mail kunt versturen dient u contact op te nemen met uw inbelprovider.

Hieronder hebben we een lijst gemaakt daarin de SMTP servers van verschillende internetproviders. Staat uw Internetprovider hieronder niet op de lijst, kijk dan op de website van uw provider en zoek op SMTP (Simple Mail Transfer Protocol).

Telfort     smtp.telfort.nl
Online smtp.online.nl
UPC/Chello smtp.upcmail.nl
Tele2 smtp.tele2.nl
HetNet     mail.kpnmail.nl
Ziggo/Home smtp.ziggo.nl
Quicknet smtp.quicknet.nl
KPN mail.kpnmail.nl
Planet     mail.kpnmail.nl
Caiway smtp.caiway.nl
Alice out.alice.nl
Xs4all smtp.xs4all.nl